Sign In

У БАЊА ЛУЦИ ПОДИЈЕЉЕНИ ПАКЕТИ ПОМОЋИ У СКЛОПУ ПРОЈЕКТА АКЦИЈА ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ ПО ОСНОВУ ГОДИНА

Објављено:

Европска унија у сарадњи са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције и Hilfswerk International у склопу пројекта "Акција против дискриминације по основу година" у циљу ублажавања ванредних мјера и околности изазваних ЦОВИД 19 пандемијом, обезбиједила је испоруку 443 пакета с прехрамбеним артиклима и хигијенским средствима, у Бања Луци, Мостару, Кантону Сарајево и Брчко Дистрикту. У Бања Луци су корисницима подијељена укупно 82 пакета.

Од тога, 32 пакета помоћи су, у понедељак 22.06.2020. године, у присуству в.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Др Марка Аћића, представника Хилфсwерк Интернатионал и представнице делегације ЕУ у БиХ и шефа делегације ЕУ у БиХ лично уручени на кућне адресе грађанима који су због ванредних мјера спријечени излазити из домова или нису у могућности бринути се о себи усљед лошег материјалног или здравственог стања, који су углавном и корисници Јавних кухиња или примаоци других видова помоћи. Већина корисника којима су додјељени пакети су из реда расељених лица.

Пројекат Акција против дискриминације по основу година" финансира Еуропска унија у износу од преко 150.000 еура, кофинансира Hilfswerk International са партнерима у пројекту укључујући и Републички секретаријат за расељена лица и миграције у Влади Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.