Sign In

У БРАТУНЦУ 65 КУЋА ЗА ПОВРАТНИКЕ И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНА ЛИЦА

Објављено:

​У Братунцу је данас почела изградња 65 кућа за повратнике и интерно расељена лица које се граде у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, а вриједност радова је 2.328.978 КМ. 

Изградња кућа биће завршена у наредних пет мјесеци по систему „кључ у руке“, а извођач радова је Конзорцијум „Браћа Мићић“ д. о. о. Модрича. Споразум о сарадњи са 29 општина у Републици Српској потписан је почетком прошле године у Сарајеву. Сарадња је договорена у оквиру Регионалног стамбеног програма, потпројекат БХ5. 

Према ријечима в. д. директора Љубе Нинковића, изградњом и реконструкцијом стамбених објеката остварује се минимум услова за повратак расељених и избјеглих лица у пријератна мјеста боравка. Он је нагласио да процес стамбеног збрињавања и интеграције повратника није лак посао, али да Влада Републике Српске  и Републички секретаријат за расељена лица и миграције свакодневно спроводе активности како би се овај процес олакшао.
Нинковић истиче да се у наредним мјесецима очекује још добрих вијести и у другим општинама и градовима који су обухваћени Регионалним стамбеним програмом, али и другим пројектима које имплементира Републички секретаријат за расељена лица и миграције. 

Секретаријат је у посљедњих неколико дана започео више пројеката за повратнике и интерно расељена лица. У Рогатици је почела градња 30 индивидуалних стамбених објеката у оквиру потпројекта БХ5, у Бањој Луци, Лакташима, Котор Варошу и Пелагићеву укупно 26 кућа у оквиру потпројекта БХ4.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.