Sign In

У ДЕРВЕНТИ СВЕЧАНО ОТВОРЕНА САНИРАНА СОЦИЈАЛНО-ГЕРИЈАТРИЈСКА УСТАНОВА У ОБЈЕКТУ „СТАРЕ БОЛНИЦЕ“

Објављено:

У Дервенти је, 20. јула 2020. године, свечано отворена социјално-геријатријска установа ЈУ „Геронтолошки центар" Дервента. Републички секретаријат за расељена лица и миграције је у оквиру пројекта ЦЕБ 2 (Пројекат затварања колективних центара и алтернативног смјештаја путем осигурања јавних стамбених смјештаја) извршио санацију објекта „Стара болница" у Дервенти. Вриједност изведених радова је преко 2.000.000 КМ без ПДВ-а.

У набавку медицинске, рачунарске и електро опреме као и у намјештање и опремање објекта издвојено је додатних 756.000 КМ без ПДВ-а.

Смјештајни капацитет установе је 100 лежајева. Након издавања употребне дозволе, општина Дервента је основала Јавну установу „Геронтолошки центар", а Министарство здравља и социјалне заштите је издало дозволу за рад установе.

Церемонији отварања су присуствовали в.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Др Марко Аћић, министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске, Ален Шеранић и  начелник општине Дервента, Милан Симић.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.