Sign In

У ГРАДИШЦИ ПОТПИСАНИ УГОВОРИ УКУПНЕ ВРИЈЕДНОСТИ 65.000 КМ

Објављено:

​Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић и градоначелник Градишке Зоран Аџић потписали су данас уговоре о реализацији два пројекта на подручју овог града за које ће Секретаријат, односно Влада Српске, обезбиједити 65.000 КМ. 

Ријеч је о уговору о суфинансирању и реализацији пројекта асфалтирања пута Јазовац–Ћелиновац у Мјесној заједници Јазовац, у дужини од 1.600 метара, за шта ће бити обезбијеђено 50.000 КМ, те реализацији пројекта изградње дјечијег игралишта у Мјесној заједници Крајишник за који ће бити обезбијеђено 15.000 КМ. 

Нинковић је рекао да је Влада Српске за рјешевање проблема избјеглих и расељених лица за ову годину обезбиједила око милион марака, те да ће та средства бити додијељена локалним заједницама за реализацију инфраструктурних пројеката. 

„Имајући у виду све проблеме које је изазвала пандемија вируса корона, али и проблеме с којима се суочавају избјегла и расељена лица, Влада Српске је чврсто опредијељена да рјешава све проблеме с којима се ова популација суочава“, рекао је Нинковић новинарима у Градишци.

Он је захвалио Аџићу за сарадњу у протеклих пет година, наводећи да је Влада Републике Српске на подручју Градишке у прошлој години финансирала изградњу пута у Мјесној заједници Ровине и изградњу зграде амбуланте породичне медицине у Доњој Јурковици.

„Тренутно је у фази изградње једна зграда с 32 стана за избјегла и расељена лица у Новој Тополи коју градимо у оквиру ЦЕБ 2 пројекта и чија је вриједност око 1,5 милиона КМ, а прошле године су у Градишци завршене и усељене двије зграде с укупно 64 стана. У фази реконструкције или изградње је и 10 индивидуалних стамбених објеката на подручју Градишке, а у претходних пет година смо изградили око 30 таквих објаката", навео је Нинковић.

Аџић је захвалио Влади Републике Српске и Секретаријату за досадашњу сарадњу и инвестиције наводећи да ће изградњом игралишта у Мјесној заједници Крајишник, гдје живи много расељених лица, бити обезбијеђен сигурнији и угоднији кутак за дјецу и њихове родитеље.

„За реализацију другог пројекта, односно, изградњу пута Јазовац–Ћелиновац, Влада и Секретаријат су обезбиједили 50.000 КМ. Укупна вриједност изградње ове важне путне комуникације је 177.000 КМ, а Град Градишка обезбиједиће остатак средстава, с тим да су и грађани спремни да финансирају дио пројекта“, рекао је Аџић.

Он је нагласио да је у наведене досадашње пројекте за рјешавање проблема избјеглих и расељених лица, које је финансирала Влада Српске, Град Градишка уложила додатних 736.000 КМ.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.