Sign In

У ИЛИЈАШУ ПОТПИСАН УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКТА СТАМБЕНОГ ЗБРИЊАВАЊА

Објављено:

​Дана 21. 9. 2021. године потписан је Уговор о суфинансирању пројекта стамбеног збрињавања на подручју општине Илијаш. Уговор су потписали вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Љубо Нинковић и начелник општине Илијаш, Акиф Фазлић. Уговором је планирано да се донирају средства ради куповине грађевинског материјала за кориснике Ђурђић Борки и Ђурђић Момиру у вриједности од 25 000 КМ, у насељу Чемерница. 

Нинковић се захвалио начелнику општине на помоћи при реализацији овог пројекта, као и Влади Републике Српске која је обезбиједила новчана средства, а која се реализују кроз Програм рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица на територији РС, али и у ФБиХ. 

„Ово није први пут да улажемо средства на територији општине Илијаш и свакако да ћемо већ идуће године планирати нова средства која ће служити за одрживи повратак“, рекао је Нинковић. 

Начелник општине Илијаш је нагласио како подржава пројекте повратка и да му је задовољство да Општина креира амбијент за подршку оваквих пројеката. Општина Илијаш ће се обавезати да преузме улогу координатора и да помогне у обнови инфраструктуре за повратничка насеља.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.