Sign In

У НОВОМ САДУ ОДРЖАН КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК ЗАЈЕДНИЧКЕ КОМИСИЈЕ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Објављено:

​У Новом Саду је одржан координациони састанак заједничке комисије Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону АП Војводина и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске. 

Састанку су присуствовали представници Секретаријата на челу с вршиоцем дужности директора Љубом Нинковићем и представници Фонда на челу с директором Душком Ћутилом. Састанак је одржан с циљем креирања акционог плана за наредну годину, а говорило се и о досадашњим добрим праксама, као и осмишљавању будућих активности у дјеловању ове двије институције. 

„Главни циљ за следећу годину би био да се организује један заједнички јавни позив, којим би се економски оснажили Срби који су настањени у Федерацији, кроз набавку пољопривредне механизације, прикључних машина, покретања производње и других дјелатности“, рекао је Ћутило. 

Нинковић је изјавио да је задовољан што се и овим путем унапређује сарадња између Србије и Републике Српске, а уједно се захвалио Фонду и држави Србији на подршци и реализацији конкретних пројеката. 

„Ту је прије свега циљ да се помогне повратничкој популацији у ФБиХ, а такође и у Републици Српској, као и свим људима којима је та врста помоћи неопходна“, рекао је Нинковић. 

У наредном периоду планирано је да представници ове двије институције обиђу повратничке породице у Федерацији како би чули на који начин може да им се помогне.

Нинковић је присуствовао и годишњем сусрету с представницима институција, организација и удружења из Србије и региона, а сарадња између ове двије институције траје од прошле године, од потписивања Споразума о сарадњи.

Током ове године Фонд је у неколико наврата преко Секретаријата помагао српским повратничким породицама у ФБиХ у виду донације сточне хране у Босанском Грахову, Босанском Петровцу, Гламочу и Ливну, пакета хране и хигијене у општини Оџак, донације за наставак изградње црквеног конака у Губину код Ливна, као и донације етно-ансамблу из Дрвара.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.