Sign In

НИНКОВИЋ – ЈУГОВИЋ: У ПАЛАМА ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА СТАМБЕНИХ ЈЕДИНИЦА ЗА РАСЕЉЕНА ЛИЦА

Објављено:

​У насељу Обилићево у Палама је данас почела изградња два стамбена објекта за расељена лица, док ће изградња зграде са 15 стамбених јединица овој популацији започети у наредних неколико дана, истакнуто је на данашњем састанку вршиоца дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубе Нинковића с начелником Пала Бошком Југовићем.

Начелник Југовић захвалио је представницима ове републичке институције на помоћи у рјешавању изузетно значајних питања за грађане општине Пале.

„Можемо бити задовољни што смо у претходном периоду реализовали комплетна средства која су додијељена општини Пале за изградњу водовода у насељу Брезовице, а данас смо увели извођача у радове на изградњи стамбених јединица за расељена лица у насељу Обилићево. Можемо да изразимо захвалност на данашњој посјети и помоћи Секретаријата општини Пале, али истовремено изразити и наду да ће потребе за оваква инвестирања бити што мање, јер желимо да ријешимо проблеме свих расељених лица. Желимо да они имају свој смјештај, какав им и доликује, а надамо се да ћемо у томе и успјети“, додао је Југовић. 

Љубо Нинковић, вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, објаснио је да се изградња ових стамбених јединица одвија у склопу реализације Регионалног стамбеног програма Министарства за људска права и избјеглице, који се реализује кроз потпројекте БХ5 и БХ6.  

„У оквиру потпројекта БХ5 данас смо увели извођаче у изградњу два стамбена објекта, односно, двије куће, а у наредних четири до пет дана очекујемо и увођење извођача у посао на изградњи зграде са 15 станова, који ће бити реализован у оквиру потпројекта БХ6. Драго ми је да ће након 25 година чекања ови људи коначно ријешити своје стамбено питање. Ове године завршићемо и изградњу водовода у насељу Брезовице, који ће бити финанасиран средствима која су издвојена у буџету за прошлу годину, а за ову годину планиран је износ од 30.000 КМ за асфалтирање приступног пута у насељу Боговићи. Овим путем бих желио да изразим захвалност начелнику општине и свим запосленим који раде на овим пројектима, јер заиста имамо одличну сарадњу с њима у реализацији наведених пројеката“, навео је Нинковић.

Републички секретаријат је за изградњу стамбене зграде издвојио 850.000 КМ, извођач радова је фирма ЈОКИЋ ИНВЕСТ док ће надзор вршити фирма РАДИС ДОО, а рок за завршетак радова је годину дана.

Регионални стамбени програм (РСП), у оквиру којег се реализује изградња стамбених јединица расељеним лицима у Палама, је заједнички програм земаља региона чији је циљ трајно рјешавање стамбеног питања расељених лица у оквиру којега је овим категоријама омогућен слободан избор између добровољног повратка и реинтеграције у мјесто поријекла или интеграције у мјесту расељења.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.