Sign In

У ПРИЈЕДОРУ УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ ЗА 32 ИЗБЈЕГЛЕ И РАСЕЉЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Објављено:

​У Приједору су уручени кључеви 32 стана за избјегле и расељене породице. Стамбена зграда изграђена је у насељу Рашковац у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП), а укупна вриједност пројекта је 1.755.324 КМ без ПДВ-а од чега је учешће Града Приједора око 300.000 КМ. 

Кључеве новоизграђених станова су уручили в. д. директора Секретаријата Љубо Нинковић, градоначелник Приједора Далибор Павловић, министар за људска права и избјеглице Милош Лучић, представник UNHCR-а Hugues Bissot и привремени отправник послова Делегације Европске уније у БиХ Красимир Николов.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић је рекао да је више од 100 породица стамбено збринуто у Приједору путем Регионалног и ЦЕБ 2 програма.

„Ово је важан дан за кориснике, за Владу Републике Српске и за све запослене у Секретаријату јер 32 породице добијају кров над главом“, додао је Нинковић.

Представник Делегације ЕУ у БиХ Красимир Николов истакао је да је ово „материјални доказ да се корак по корак могу залијечити ране из рата“ и да је то веома важно с аспекта помирења које је један од приоритета Европске уније БиХ.

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић рекао је да је до сада кроз Регионални програм стамбено збринуто 1.840 породица, а да је циљ збринути укупно 3.150.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић најавио је да ће, поред улагања у изградњу стамбених јединица, Град у наредном периоду субвенционисати кориснике кад су у питању комуналије, односно вода, гријање и комуналне услуге.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.