Sign In

У СКЛОПУ ПРОЈЕКТА ПОМОЋИ ИЗБЈЕГЛИМА И ПОВРАТНИЦИМА ОБНАВЉА СЕ ДИО ПУТА ОД ТРНА ДО ШУШЊАРА

Објављено:

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Љубо Нинковић, с начелником општине Лакташи, Мирославом Бојићем, потписао је уговор о суфинансирању и реализацији пројекта изградње дијела пута Трн–Шушњари. Секретаријат је обезбиједио средства у износу од 60.000 КМ, а преостали износ ће бити обезбијеђен из буџета Општине и кроз учешће грађана.

Нинковић је рекао да су у питању домаћа средства из буџета Републике Српске: „Реализујемо их кроз Програм рјешавања проблема избјеглих, расељених лица и повратника за 2021. годину. Овим путем Влада РС доказује да је чврсто опредијељена за рјешавање проблема избјеглих и расељених лица, како у Републици Српској тако и у Федерацији, а Лакташи су добар примјер једне такве општине. У претходних пет година Влада Републике Српске је из буџета и кроз Регионални стамбени програм (РСП) уложила у ову локалну заједницу 1.800.000 КМ. Крајем године завршавамо изградњу зграде кроз програм РСП гдје вриједност уложених средстава износи 810.000 КМ, као и завршетак градње пет индивидуалних стамбених објеката у вриједности од 160.000 КМ. Поред тога, одређена средства су уложена у изградњу и обнову вјерских објеката, стамбено збрињавање избјеглих, расељених лица и повратника, као и остале инфраструктурне пројекте у овој општини. Секретаријат и Влада Републике Српске ће учинити све како би се наставило с реализацијом пројеката значајних за побољшање услова живота становништва из ових категорија".

Нинковић је напоменуо и да се у претходном периоду много радило на рјешавању проблема расељених лица и избјеглица и да је, поред обнове и реконструкције стамбених јединица, веома важан фактор њиховог нормалног живота и обнова путне, водоводне и електроинфраструктуре за коју треба издвојити значајна средства. 

Начелник Бојић је изјавио да је ово један веома значајан путни правац јер спаја мјесне заједнице Трн и Слатину, а поред тога на овом подручју се налазе и породице погинулих бораца, браћа Рачић, по којима пут и носи назив.

„Општина Лакташи ће и у наредном периоду, заједно с Владом Републике Српске, унапређивати комуналну инфраструктуру у свим дијеловима општине и на тај начин стварати боље услове за останак младих и за квалитетнији живот свих грађана."
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.