Sign In

У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ ИЗГРАДЊА 117 СТАНОВА ЗА 500 ИЗБЈЕГЛИХ И РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА

Објављено:

​У завршној фази је изградња 117 станова за 500 избјеглих и расељених лица, саопштено је послије састанка в. д. директора Секретаријата за расељена лица и миграције Љубе Нинковића и градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића.

Ћосић је након састанка с Нинковићем рекао новинарима да је у Сокоцу у току изградња 64 стана, у Палама једна зграда с 15 станова и два индивидуална стамбена објекта, те 38 станова у Источном Новом Сарајеву, од чега једна зграда с 23 стана и друга с 15 стамбених јединица.

„Све ово радимо у сарадњи с Владом Републике Српске. Општине су Секретаријату изашле у сусрет тако што су обезбиједиле земљиште за изградњу, као и све неопходне прикључке и обавезале се да ће урадити околно уређење око стамбених јединица“, нагласио је Ћосић.

Према његовим ријечима Градска управа ће заједно с општинама прикупити податке о будућим потребама и евентуално неријешеним питањима, односно породицама које сада нису на списку, те о свему обавијестити Секретаријат и, уколико буде могуће, кандидовати неке нове пројекте за изградњу додатних станова.

„Вјерујем да ће након ове изградње таквих случајева остати веома мало“, нагласио је Ћосић.

Он је за ову и наредну годину најавио подршку надлежних институција за ситне радове на санирању постојећих стамбених јединица, као и за планирану изградњу нових цркава на подручју града.

Нинковић је рекао да би зграда с 15 станова, која се гради у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања у вриједности око 880.000 КМ, требала да буде завршена и корисници усељени у мају наредне године.

„Друга зграда с 23 стана из програма колективног збрињавања и затварања колективних центара по Српској требала би да буде завршена у наредна три мјесеца, након чега ћемо приступити избору корисника који ће бити усељени“, указао је Нинковић.

Он је захвалио за сарадњу Ћосићу и Градској управи без чије би подршке и улагања кроз заједнички уговор о контрибуцији овај проблем тешко могао бити ријешен.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.