Sign In

УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА ЕТНО-АНСАМБЛУ „УСПОМЕНЕ“ ИЗ ДРВАРА

Објављено:

​Данас је у просторијама Републичког секретаријата за расељена лица и миграције уручена донација (хармоника) Етно-ансамблу „Успомене“ из Дрвара. Донацију је обезбиједио и уручио директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Аутономне Покрајине Војводина Душко Ћутило. Љубиша Мијаџевић, ментор и члан Етно-ансамбла, је навео да се овај музички састав углавном финансира из сопствених средстава те је изразио велику захвалност и истакао како им ова донација много значи. 

„Ово није прва сарадња коју смо имали с општином Дрвар у посљедње вријеме. Данашњи Споразум о донацији је подстицај Етно-ансамблу у даљем раду и његовању културе, традиције и фолклора повратничких породица. Фонд ће наставити да помаже повратничке општине у западној Крајини, а то је на данашњем састанку још једном потврђено“, изјавио је Ћутило.

Непосредно прије састанка с члановима Етно-ансамбла, в. д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић одржао је састанак с директором Фонда. Разговарано је о претходној сарадњи ове двије институције и о раније потписаном Споразуму који ће бити реализован кроз наредни период.  

„Републички секретаријат ће наставити да пружа подршку и да помаже повратницима у западнокрајишке општине. Ово је само једна од донација коју смо добили од Фонда, а на данашњем састанку смо утврдили даљу сарадњу с циљем јачања веза институција ове двије државе“, истакао је в. д. директора Љубо Нинковић.

Одржан је састанак и са начелником општине Дрвар Душицом Рунић. Разговарано је о реализованим пројектима у току прошле године и о инфраструктурним пројектима планираним за 2021. годину.  Такође је разговарано о јавном позиву за одрживи повратак, као и о могућностима студентског стипендирања, реконструкцији кровова стамбених зграда и породичних кућа повратника у Дрвар.  

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.