Sign In

ВОЈВОДИНА ПОМАЖЕ СРПСКЕ ПОВРАТНИКЕ У ФБиХ

Објављено:

​Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Аутономне Покрајине Војводина, уручио је сточну храну српским повратницима у Дрвару, Босанском Грахову, Гламочу и Босанском Петровцу у Федерацији БиХ.

За Босанско Грахово, које је једно од најнеразвијенијих општина у Федерацији БиХ, помоћ у сточној храни је од великог значаја јер је пољопривреда за већину домаћинстава једини извор егзистенције. Начелник општине Урош Ђуран каже да у овој општини највише сточара узгаја овце, козе и свиње. Двадесет и пет тона сточне хране намијењено је за четири повратничке општине с већинским српским становништвом у ФБиХ.

Директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина Душко Ћутило истакао је велику захвалност локалним самоуправама које су заједно с АП Војводина сарађивале на овом пројекту, Омладинској организацији Дрвар и свим волонтерима који су учествовали у подјели помоћи крајњим корисницима. Такође је изразио захвалност представницима Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске. Фонд је с представницима Републичког секретаријата за расељена лица и миграције већ потписао Споразум о сарадњи, који ће бити реализован у наредном периоду.

В. д. директора Секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Љубо Нинковић напоменуо је да је Републички секретаријат у оквиру својих домаћих средстава реализовао одређене пројекте у претходним годинама, као и да је у плану припрема програма за рјешавање проблема избјеглица и повратника на територији Дрвара, Гламоча, Босанског Грахова и Петровца. Током марта Секретаријат за расељена лица и миграције Републике Српске расписаће јавни позив на који ће се општине моћи пријавити, било да је ријеч о области из инфраструктуре или о области из друштвеног живота. Јавни позив ће бити отворен и за појединце који ће моћи аплицирати за помоћ у пољопривреди и сточарству.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.