Sign In

ЗА АЛТЕРНАТИВНИ СМЈЕШТАЈ ИСПЛАЋЕНО 76.865 КМ

Објављено:

​Влада Републике Српске и Републички секретаријат за расељена лица и миграције уплатили су за прва три мјесеца ове године 76.865 КМ за алтернативни смјештај путем партиципације у плаћању индивидуалног закупа, који користи 450 породица. Редовним програмом рјешавања проблема избјеглих и расељених лица, Влада Републике Српске сваке године за потребе ове најугроженије категорије становништва издвоји знатна средства. Осим редовног програма, средства су обезбијеђена и реализацијом заједничких пројеката. 

Пројектом "Затварање колективних центара и алтернативног смјештаја путем јавних стамбених рјешења - ЦЕБ2" предвиђено је да стамбено буду збринуте 694 породице у 15 локалних заједница, а укупна вриједност овог пројекта на нивоу БиХ износи 104 милиона евра. Од укупних средстава, Српској је припало 29 милиона евра, од чега је кредитно задужење 18 милиона, а домаћа средства износе 11 милиона евра.

Програм се спроводи кроз 18 потпрограма а реализује се у: Дервенти, Добоју, Требињу, Фочи, Градишци, Козарској Дубици, Приједору, Модричи, Бијељини, Братунцу, Зворнику, Источном Новом Сарајеву, Сокоцу, Рудом, Вишеграду и Невесињу. До сада је кроз овај пројекат у стамбене јединице усељена 131 породица, а попуњено је и 130 смјештајних капацитета у установама. 

План је да се до краја ове године изгради 215 стамбених јединица кроз шест потпројеката. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.