Sign In

Почело 17. Такмичење за најбољу технолошку иновацију 2023.

Објављено:

Такмичење Најбоља технолошка иновација почиње данас у организацији Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Иновационионог центра Бања Лука у сарадњи са Министарством науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије.

Конкурс ће бити отворен до 5. маја 2023. године, а овогодишњи наградни фонд је 38.000 КМ. Награде ће бити додјељене по сљедећем редослиједу:

  1. Прво мјесто                 10.000,00 КМ
  2. Друго мјесто                8.000,00 КМ
  3. Треће мјесто                 7.000,00 КМ
  4. Четврто мјесто              5.000,00 КМ
  5. Пето мјесто                   3.000,00 КМ
  6. Шесто мјесто                  2.000,00 КМ

Најбољи средњошколски и најбољи студентски тим добијају по 1.500 КМ. Финале такмичења је планирано за децембар, када ће шест најбољих финалиста одмјерити своје снаге.

Ово такмичење резултат је сарадње на основу Меморандума о сарадњи два министарства и Споразума о специјалним и паралелним везама Републике Српске и Србије и представља најдугорочнију заједничку активност са Владом Републике Србије.

Циљ такмичења за најбољу технолошку иновацију је подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације. Такмичење промовише предузетнички начин размишљања и понашања тако што учесницима даје подршку – едукативну и финансијску.

Учешће на такмичењу, осим награда, свим такмичарима обезбјеђује бесплатну стручну помоћ у виду едукација кроз тренинге и консалтинг који се организују у Иновационом центру Бања Лука и бесплатну медијску подршку.

Кроз такмичење за најбољу технолошку иновацију за 15 година прошлo је укупно 356 тимова у категоријама иновативних идеја, реализованих иновација и потенцијала и награђено укупно 128 тимова у вриједности од 576.000,00 КМ.

Партнери из Републике Српске су Иновациони центар Бања Лука, Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, Привредна комора Републике Српске те два јавна универзитета у Бањој Луци и Источном Сарајеву.

Сви заинтересовани се могу пријавити на адресу: inovacija.org
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.