Sign In

Расписан Конкурс за додјелу стипендија из Фонда „Др Милан Јелић“

Објављено:

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске расписује Конкурс за додјелу стипендија студентима II и III циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству из Фонда „Др Милан Јелић" за академску 2020/2021. годину, и то:

- студентима II циклуса студија – укупно 11 стипендија у износу од по 5.000 КМ

- студентима III циклуса студија -  укупно седам стипендија у износу од по 10.000 КМ.

 

Од ове године студенти се на Конкурс пријављују електронским путем. Сву потребну документацију о оствареним резултатима студената у науци, умјетности и иноваторству ће од сада достављати путем интернет апликације https://eprijava.vladars.net , која се налази на сајту Министарства и Фонда.

Личне податке, као и податке са универзитета у Републици Српској Фонд „Др Милан Јелић" прибављаће по службеноој дужности, умјесто студената.

 

Апликација је интерактивног карактера и убрзава процес пријављивања и обраде пријаве, будући да се сви подаци уносе, разврставају и групишу у самом софтверу.

 

Конкурс за додјелу стипендија студенима другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, БиХ и високошколским установама у иностранству за академску 2020/2021. годину биће отворен од данас до 16. јула 2021. године.

 

Стипендисти Фонда су студентни најпрестижнијих универзитета као што су: University of Cambridge, Harvard University, University of Oxford, University College of London, Yale University, Massachusetts Institute of Technology, Imperial College London и др.


За више информација о конкурсу, погледајте овдје.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.