Sign In

Олакшане административне процедуре у Лакташима и Бијељини захваљујући „четбот“ апликацији

Објављено:

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и инфромационо друштво Републике Српске стратешки је оријентисано на развој електронске управе, а "четбот" апликација олакшаће грађанима административне процедуре.

Ово је изјавио начелник Oдјељења за планирање, развој, инвестиције и координацију информатичких пројеката Душко Барић учествујући на конференцији за новинаре о увођењу „четбот" платформе у локалним самоуправама Бијељина и Лакташи.

-Министарство подржава овакве и сличне пројекте који доприносе дигитализацији услуга и стратешки је опредијељено за развој е-управе због чега је израђена и усвојена стратегија развоја електронске управе Републике Српске за период 2019-2022 - истакао је Барић.

Он је додао да се електронска управа посматра као јединствено електронско мјесто гдје ће привреда, грађани и јавна управа имати интеракцију подсредством ИКТ технологија.

-Као  примјер успјешне, цјеловите и дигализоване  услуге можемо да наведемо пројекат е-беба захваљујући којем се комплетан процес пријаве новорођенчета завршава у породилишту - нагласио је Барић.

Захваљујући дигитализацији у локалним самоуправама привредни субјекти, али и грађани имаће информације из прве руке, као што је то случај са увођењем "четбот" апликације, која ће давати важне информације 24 часа дневно.

Директор Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић  је навео да се овај пројекат уводи у оне локалне заједнице које имају сертификат за повољно пословно окружење и да се софтверски дио програма може надограђивати, а биће успјешан онолико колико локалне заједнице буду снабдијевале тај сервер информацијама.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.