Sign In

Потписан низ споразума који повезује истраживаче у Српској и Војводини

Објављено:

Министар за научноистраживачки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир изјавио је да су данас у Новом Саду потписали низ споразума из различитих научних дисциплина који повезују истраживаче са два јавна универзитета у Српској са универзитетом у Новом Саду.

Министар Будимир је оцијенио да је веома важно да српски академски простор све више буде обједињен пројектима који су од значаја и за Српску и за Србију.

-Са Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачки рад Војводине потписали смо низ споразума из различитих научних дисциплина који повезују истраживаче са два јавна универзитета у Српској, у Бањалуци и Источном Сарајеву са Универзитетом у Новом Саду, гдје већ настављамо добру научну традицију интелектуалне размјене између научника Српске и Србије, односно Аутономне покрајине Војводине - навео је Будимир.

Он је нагласио да овај пројекат траје већ неколико година, да се увећава, те да ће га наредне године подржати и Влада Републике Српске.

-Пројекти су из различитих дисциплина, концепт је мултидисциплинаран тако да имамо истраживање карцинома када је ријеч о области медицине, истраживање из политичких наука везано за српску политичку мисао, у области људских права, у области шумарства се наставља добра сарадња која постоји између Института Шуме Војводине са Шумарским факултетом у Источном Сарајеву - навео је Будимир.

Будимир је истакао да мултидисциплинарни приступ треба да резултира низом истраживачких резултата који ће имати друштвену корист. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.