Sign In

Објављена коначна ранг-листа стипендиста који студирају у иностранству

Објављено:

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас (сриједа, 30.12.2020. године) коначну ранг-листу стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству, према којој ће бити додијељено 58 стипендија.

Укупно ће за ове намјене бити утрошено 188.100 марака.

Комисија за додјелу стипендија предложила је да се студентима првог циклуса студија у иностранству додијелe 22 стипендије, од тога једна стипендије студенту прве године студија који је освојио једно од прва три мјеста на мађународним олимпијадама, студентима другог циклуса студија девет стипендија и студентима трећег циклуса студија 27 стипендија.

Висина стипендије за студенте првог циклуса студија износи 2.700 марака, за студенте другог циклуса студија 3.200 марака, а трећег циклуса студија  3.700 марака по студенту.

Стипендија се исплаћује једнократно.

На јавни конкурс за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству за 2020. годину  пријавило се 102 студената. Услове конкурса нису испунила 44 студента.

Уколико Министарство накнадно установи да се студент није одрекао стипендије из другог јавног извора стипендирања, стипендија ће том студенту бити обустављена.

Коначна ранг-листа стипендиста утврђена је у складу са Правилником о додјели студентских стипендија ("Службени гласник Републике Српске", број: 99/18).

Потписивање уговора са студентима којима је додијељена стипендија обавиће се у понедјељак и уторак, 04. и 05. јануара 2021. године, од 9,00 до 16,00 часова у просторијама Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Трг Републике Српске 1, ламела А, четврти спрат, канцеларија 30.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.