Sign In

Министар Будимир са руководством Универзитета у Бањој Луци: Унаприједити процес студирања

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске др Жељко Будимир поручио је да унапређењем студентског стандарда на Универзитету у Бањој Луци треба чувати његову традицију, али и допринијети његовој интернационализацији, како би ова високошколска установа била мјесто које служи за развој друштва.

Министар Будимир је рекао да ће му један од приоритета у мандату бити студенти, те унапређење процеса студирања, али и стварања услова за останак најбољих студената.

-Влада Српске је у претходном периоду урадила значајне ствари, као што је бесплатно школовање за редовне студенте и бесплатан смјештај у студентском дому, а како би студентски стандард био што бољи потребно је студентима дати и квалитетне наставне и научне садржаје - изјавио је Будимир, након посјете Универзитетском граду и састанка са руководством и представницима студената Универзитета у Бањалуци.

Он је изразио задовољство пројектним активностима који се реализују на Универзитету у Бањалуци, као и оним планираним, те истакао да су овај универзитет и ректорски тим понос Републике Српске.

Ректор Универзитета у Бањој Луци Радослав Гајанин рекао је да је у овој високошколској установи у току реализација низа пројектних активности, те изразио задовољство што је ресорни министар најавио подршку за њихов завршетак, али и за реализацију нових пројеката.

-Опредијељени смо и даље за јачање наставе и наставног процеса, те побољшање излазних компетенција наших студената и на томе ћемо и у наредном периоду радити - рекао је Гајанин.

Гајанин каже да је приоритет побољшање услова студирања, чему ће допринијети и завршетак изградње зграде Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета и Шумарског факултета.

-То нам је сада највећи изазов и очекујемо да то окончамо у што скорије вријеме, као и да ускоро буде завршена и адаптација за студентски културни центар. Разговарали смо и о изградњи едукативног центра за предшколско васпитање и образовање у оквиру кампуса, које би требало да буде завршено до краја наредне године - рекао је Гајанин.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Андреј Шева изразио је задовољство што је имао прилику да на састанку представи и ставове и потребе студената.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.