Sign In

Помоћник за високо образовање доц. др Јелена Старчевић са представницима „Save the Children“ и УСАИД-а разговарала о пројекту „Табла“

Објављено:

Реализација пројекта „Табла" била је тема састанка представника Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске (МНРВОИД), Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) која финансира пројекат и представника организације „Save the Children" која је задужена за његово спровођење.

На састанку је разговарано о досадашњим активностима на дијелу пројекта који се односи на иницијално образовање наставника и о планираним наредним корацима, а договорено је да ће се у даље активности укључити и представници МНРВОИД-а који ће учествовати у координацији и примјени пројекта на универзитетима у Републици Српској.

Пројекат „Табла" има за циљ да усклади наставне планове и програме наставничких факултета са заједничком језгром наставних планова и програма и да уведе важне концепте  и компетенција за будуће генерације, а које се тичу науке, технологије, инжењерства, умјетности и математике као и критичког размишљања, креативности, комуникације и колаборације.

„Табла" је пројекат којим се на широком плану, у периоду од пет година, жели допринијети осавремењењу система образовања у БиХ.

У име МНРВОИД-а данашњем састанку је присуствовала помоћник за високо образовање доц. др Јелена Старчевић, руководилац пројекта „Табла" Фатима Смајловић и представник УСАИД-а Маринко Сакић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.