Sign In

Министар др Жељко Будимир присуствовао сједници Републичког одбора Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске др Жељко Будимир поручио је након сједнице Републичког одбора Синдиката образовања, науке и културе да је у изазовном времену потребан партнерски однос са социјалним партнерима и међусобно уважавање, те најавио бројне састанке о кључним питањима.

Министар Будимир је навео да се у наредном периоду очекују многи радни састанци на којима ће бити ријечи о кључним питањима из области образовања, науке, културе и информационог друштва.

-Могу обећати да ће наши социјални партнери увијек имати саговорника у мени - рекао је Будимир након састанка којем је присуствовала и министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић.

Стојчићева је рекла је да је Министарство спремно за додатни допринос и даљи развој када је ријеч о образовању и култури и запосленима у овој области.

-Радићемо на томе у складу са законским рјешењима и стратешким документима за предшколско, основно и средње образовање у Српској и даћемо све од себе да направимо додатни искорак у овом процесу - додала је Стојичићева.

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Српске Драган Гњатић рекао је да Синдикат уважава повећање плата за пет одсто, али и изражава незадовољство због неспровођења одређених одредаба меморандума из 2017. године о изједначавању платних коефицијената до краја ове године радницима у образовању, науци и култури са осталим корисницима буџета на позицијама високе стручне спреме.

-Тражимо од ресорних министарстава и Владе Републике Српске да што прије сачине план и изврше обавезе у складу са меморандумом, јер плате радника у образовању, науци и култури на позицијама високе стручне спреме у односу на најниже плате на тим позицијама у органима управе су за неких 300 КМ мање у односу на те раднике - рекао је Гњатић.

 

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.