Sign In

Министар Рајчевић на свечаној академији поводом 25 година ПМФ-а

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић на данашњој свечаној академији поводом 25 година Природно-математичког факултета (ПМФ) у Бањој Луци истакао је да је истраживачка и научна институција од непроцјењивог значаја, те да је неопходно сагледати како се кретати даље у унапређењу рада.

Министар Рајчевић је нагласио да је на овај значајан јубилеј потребно сагледати шта је то што ПМФ издваја од осталих организационих јединица Универзитета, али и дати одговор како се кретати даље.

-Потребно је размишљати о модернизацији одређених студијских програма, како би они били иновативнији и привлачнији будућим студентима. Министарство ће сагледати ситуацију са аспекта подизања квалитета самог наставног процеса на Универзитету у Бањалуци, али и уопште у систему високог образовања у Републици Српској - рекао је Рајчевић.

Он је изразио задовољство због досадашњег рада ове високошколске установе, те навео да је потребно заједничким снагама дати одговоре како најбоље реаговати на кључне изазове са којима се суочавамо и у времену пандемије и у времену које ће доћи након пандемије.

Министар Рајчевић је подсјетио да је пандемија била врло изазовна за образовни сектор у читавом свијету, па и у Српској.

-Морали смо да посежемо за одређеним привременим рјешењима у смислу извођења наставног процеса. На неким факултетима, који су више оријентисани ка техничким наукама, то је ишло нешто лакше, док смо негдје имали одређених потешкоћа. Међутим, када се сагледа цијела ситуација, могу да кажем да је високо образовање у Републици Српској одговорило изазову тренутка - навео је Рајчевић.

Декан ПМФ-а Горан Трбић изјавио је да је ова високошколска установа веома задовољна младим кадром, њиховим достигнућима на научном пољу у домаћој, али и у међународној јавности.

Декан ПМФ-а Горан Трбић уручио је министру Рајчевићу Плакету за допринос развоју и афирмацији Природно-математичког факултета, уважавајући подршку коју Министартво дуги низ година пружа овој високошколској установи.  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.