Sign In

Помоћник министра Миодраг Перановић на отварању научне конференције "Савремени материјали"

Објављено:

Помоћник министра за научнотехнолошки развој Миодраг Перановић присуствовао је данас отварању 14. по реду међународне научне конференције "Савремени материјали" коју организује Академија наука и умјетности Републике Српске. 

Захваљујући се свим учесницима који су допринијели одржавању важне научне конференције, помоћник Перановић је нагласио да је Академија наука и умјетности Републике Српске цијењен партнер Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво у области развоја науке.

-Доказ томе је и наша дугогодишња подршка одржавању конференције, коју ћемо са задовољством наставити и у будућности. Желим Вам добро здравље и много успјеха у раду 14. међународне конференције - рекао је Перановић.

Научна конференција "Савремени материјали" се одржава у саорганизацији са Техничким универзитетом Габрово и Алма Матер Еуропаеом, а подржан је и од стране Унеско-а у оквиру Партиципацијског програма за 2020/2021. годину. 

На скупу ће бити презентовано 12 пленарних предавања и 73 постер презентације, а у складу са епидемиолошким мјерама рад скупа биће прилагођен тренутној ситуацији која је изазвана појавом корона вируса. Радови који ће бити представљени  резултат су заједничких истраживања 232 научника из 19 земаља.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.