Sign In

Помоћник министра за научнотехнолошки развој Миодраг Перановић отворио ДЕМИ конференцију

Објављено:

Помоћник министра за научнотехнолошки развој Миодраг Перановић отворио је данас петнаесту по реду Међународну конференцију о достигнућима из области машинског и индустријског инжењерства - ДЕМИ, коју организује Машински факултет Универзитета у Бањој Луци.

-Неопходно је напоменути да је Машински факултет цијењен партнер Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво у области развоја науке. Доказ томе је и наша дугогодишња подршка одржавању ДЕМИ конференције, коју ћемо са задовољством наставити и у будућности. Хвала уваженим партнерима и учесницима који својим учешћем доприносе одржавању овог већ традиционалног и препознатљивог научног скупа – истакао је Перановић.

ДЕМИ конференција је у научној и стручној јавности већ препозната као успјешна међународна конференција, која пружа могућност научницима и истраживачима из различитих области машинства и њему сродних дисциплина да презентују своја достигнућа и размијене искуства са колегама из свијета.

Циљ ове конференције је да се учесницима и широј јавности приближе нови резултати истраживања и развоја у машинству и њему сродним дисциплинама, као и да се дискутује о могућностима њихове примјене у пракси.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.