Sign In

„Развој планова за родну равноправност: испуњавање услова Хоризонт Европа програма и даље!“ 2. јула 2021. године

Објављено:

Догађај под називом „Развој планова за родну равноправност: испуњавање услова Хоризонт Европа програма и даље!" биће одржан 2. јула 2021. године од 10 до 11.30 часова, путем Зум платформе.

Овај догађај се организује у склопу Хоризонт 2020 пројекта WBC-RRI.NET у којем је  Универзитет у Бањој Луци дио конзорцијума.

Догађај је посвећен питањима родне равноправности у истраживачким организацијама у земљама Западног Балкана као средства за успостављање платформе за размјену знања и заједничког учења на тему родне димензије као једне од кључних приоритета одговорног истраживања и иновација. 

Питање родне равноправности је важно, јер програм Хоризонт Европа захтијева много дубље разумијевање ове тематике. Такође, учешће у програму Хоризонт Европа захтијева и развој институционалних планова за родну равноправност (ГЕП) који ће постати критериј за учешће у овом програму од 2022. године.

Ријеч је о догађају током којег ће учесници имати прилику да послушају предавања предавача из Европске комисије, Регионалног савјета за сарадњу, те представника истраживачких организација из неколико земаља. Иначе, догађај је намијењен истраживачима, доносиоцима јавних политика и онима које се баве истраживањима и истраживачким политика у земљама Западног Балкана и Европске уније. 

Радни језик догађаја је енглески, а регистрације су могуће путем овог линка: https://wbc-rri.net/gender-equality-event/  
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.