Sign In

САГЛАСНОСТ факултетима у Српској за употребу онлајн платформи и ИНСТРУКЦИЈА о организовању минималног процеса рада

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић издао је инструкцију свим високошколским установама у Републици којом даје сагласност за употребу онлајн платформи на високошколским установама у складу са њиховим техничким могућностима.

– Дали смо сагласност менаџментима универзитета, факултета и високих школа у Републици Српској да користе овакве платформе, ако ништа да за почетак онлајн промовишу све наставне материјале који су им на располагању – рекао је министар Рајчевић.

Он је додао да је овом инструкцијом обавезао академско особље да током периода важења наредбе о обустави наставе, односно кризног периода користе сва технолошка средства да буду у комуникацији са студентима у смислу консултација које су им потребне у вези савладавања наставних планова и програма. 

Рајчевић је рекао још не постоји могућност провођења испита онлајн платформом.

– Ресорно министарство активно подстиче употребу информационих технологија у наставном процесу. Чак ће и нека рјешења у новом закону о високом образовању и поџаконских аката ићи у правцу што веће модернизације наставних процеса на нашим факултетима и универзитетима – истакао је министар Рајчевић.

Он је рекао да се и у оваквим, кризним ситуацијама могу промовисати користи од информационо-комуникационе технологије у наставном процесу.

Министар је изразио очекивање да ће криза у вези ширења корона вируса бити окончана у догледно вријеме, како студенти у Републици Српској неће морати да трпе у погледу помјерања њихових и обавеза академског особља.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.