Sign In

Младим људима потребна едукација о вирусу корона и вакцинама

Објављено:

Предсједник Уније студената Републике Српске Никола Бојић и студент Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци Ангелина Дулић гостовали су јутрос у Јутарњем програму Радио-телевизије Републике Српске и том приликом говорили о значају вакцинације међу студентском популацијом.

-Када је кренула вакцинација у Републици Српској, млади су били незаинтересиовани. Сматрам да им је потребна одређена едукација, информисање о вирусу и самим вакцинама. Студенти се могу вакцинисати на Данима отворених врата у свим општинама у Српској. У договору са Институтом за јавно здравство Републике Српске направићемо мобилне тимове. Када се студенти врате крајем августа са паузе, имаће прилику да се вакцинишу – рекао је Бојић.

Студент Ангелина Дулић је прошле године учествовала у раду кол центра Института за јавно здравство и тада се сусретала са различитим питањима.

- Млади су иначе склони појединим теоријама завјере. Кад говоримо о самој пандемији вируса корона, важно је напоменути да постоји и пандемија лажних информација. Ми као студенти медицине константно напомињемо да је важно гдје се информишете и од кога долазе те информације – истакла је Дулићева.

Комплетан видео може се поглeдати овдје.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.