Sign In

Објављена коначна ранг-листа стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија у Републици Српској

Објављено:

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске је објавило у петак 05.03.2021. године коначне листе стипендиста према којима је додијељено 1000 стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Републици Српској, за шта је буџетом планирано 2.000.000 марака. Стипендија износи 2000 марака по студенту и исплаћује се у 10 мјесечних рата.

У категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса студија додијељенo je 647 стипендија и то:

- студентима првог циклуса студија на високошколским установама које се финансирају из буџета 517 стипендија,

- студентима другог циклуса студија 75 стипендија и

- студентима трећег циклуса студија 18 стипендија.

Студентима првог циклуса студија на високошколским установама, које се не финансирају из буџета, додијељено је 37 стипендија.

У категорији осталих студената првог циклуса студија додијељено је 316 стипендија.

Студентима са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама Републике Српске првог циклуса студија додијељено је 27 стипендија.

Студентима са инвалидитетом, који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица првог, другог и трећег циклуса студија додијељено је 10 стипендија.

На јавни конкурс за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Републици Српској за 2021. годину  пријавиo се 1.631 студент. Услове конкурса није испунило 307 студента, док је њих 324 испунило услове конкурса, али су приликом рангирања остали испод црте.

Студенти који су конкурисали за стипендију Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и испуњавају услове конкурса, а додијељена им је стипендија од другог јавног извора стипендирања, имали су могућност да се  опредијеле за једну стипендију и то у року од осам дана од дана објављивања прелиминарне ранг-листе. Уколико Министарство накнадно установи да се студент није одрекао стипендије из другог јавног извора стипендирања, стипендија ће му бити обустављена.

Потписивање уговора са студентима којима је додијељена стипендија у категорији студената са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама Републике Српске обавиће се у петак, 12 марта и понедјељак 15. марта 2021. године, од 9,00 до 16,00 часова у одјељењу за студентски стандард, Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, док ће остали добити рјешења о додјели стипендије на адресу коју су доставили.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.