Sign In

Министар Рајчевић разговарао са начелником општине Костајнице Николом Јањетовићем

Објављено:

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационе технологије Републике Српске обезбиједиће дио рачунарске инфраструктуре у Костајници како би помогло санацију штете причињене у земљотресу.

Ово је током данашње посјете Костајници изјавио министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационе технологије Срђан Рајчевић.

Министар Рајчевић, који се данас у Костајници састао са начелником општине Николом Јањетовићем, рекао је да ова локална заједница с обзиром на све недаће, заслужује помоћ Владе Републике Српске. 

- У том смислу смо у разговору с начелником дошли до информација о потреби општине Костајница у смислу рачунарске инфраструктуре и могу да кажем да ће Министарство обезбиједити дио те инфраструктуре, прије свега серверски, а затим занављања инфраструктуре у општинској администрацији - рекао је Рајчевић.

Он је истакао да ће ресорно министарство бити на располагању да својим и средствима друштвено одговорних компанија из сектора информационо-комуникационих технологија изнађе начин да се санирају посљедице земљотреса. 

-Пред нама је дуг посао у смислу оспособљавања и система електронске управе овдје у Костајници и свакако да су то послови на којима ћемо заједно радити - казао је министар Рајчевић. 

Начелник општине Никола Јањетовић рекао је да је са министром разговарао о информационој структури општине Костајница. 

-Наишли смо на подршку Министарства и у догледно вријеме ћемо прецизирати наше потребе - навео је Јањетовић. 

Министар Срђан Рајчевић присуствовао је и свечаности поводом полагања камена темељца за изградњу новог здравствено-туристичког комплекса болнице "Мљечаница" (општина Козарска Дубица).Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.