Sign In

Министар Рајчевић на свечаности поводом обиљежавања 45 година рада Правног и Економског факултета Универзитета у Бањој Луци

Објављено:

​​Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић присуствовао је данас свечаностима поводом 45 година успјешног рада Правног и Економског факултета Универзитета у Бањој Луци, на којима су промовисани дипломирани правници и економисти и мастери оба факултета.

Честитајући на успјеху у досадашњем раду руководству оба факултета као и Универзитета у Бањој Луци, министар Рајчевић је нагласио да су Правни и Економски факултет израсли у модерне, организоване и респектабилне високошк​олске и научне установе у којима су се школовали многи академици, универзитетски професори, политичари и друге значајне јавне личности.

- ​Желимо да јубилеј пола вијека дочекамо са још бољим резултатима, а Министарство ће засигурно наставити са реализацијом својих прогрмаских циљева, а то је унапређење научноистраживачког рада и подизање научне продуктивносту на јавним универзитетима у Републици Српској - нагласио је Рајчевић.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да је Правни факултет кадровски попуњен и да у цјелини има заокружен образовни процес.

- Правни факултет је једна од најзначајнијих и најуспјешнијих организационих јединица. Он има подршку Универзитета и трудићемо се да обезбиједимо његов даљи напредак, као и напредак Економског факултета - истакао је Гајанин.​

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.