Sign In

Неће бити смањења плата запосленима у области високог образовања

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић рекао је да у наредном периоду неће бити смањења плата за раднике у области високог образовања, те да ће активности ресорног министарства бити усмјерене ка томе да се то не догоди.

Mинистар Рајчевић је истакао да се актуелна Влада Српске од почетка мандата бавила радничким правима у области високог образовања и установама студентског стандарда, те да је резултат тога два повећања плата запосленима.

"Успјех ће бити да се у тренутним околностима одржи овај ниво примања, јер је извјесно да ће епидемија вируса корона оставити знатне економске посљедице, не само у региону, него у цијелом свијету", рекао је министар Рајчевић након састанка са предсједником Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драганом Гњатићем.

Рајчевић је изразио задовољство због досадашње сарадње ресорног министарства и Синдиката, те навео да је трајна опредијељеност Владе да сарадња буде настављена.

Он је додао да је планирано да у току године буду настављени одређени преговори о положају радника у овој области.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.