Sign In

Министар Рајчевић: Саосјећам са студентима, али потребне су брзе одлуке!

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић, заједно са министром здравља и социјалне заштите Аленом Шеранићем и директором Дома здравља Бања Лука Невеном Тодоровић, обишао је Студентски центар ”Никола Тесла” у Бањој Луци, који ће данас бити спреман за смјештај лица која су позитивна на вирус корона.

- Саосјећам са студентима, станарима овог дома, који су у кратко вријеме морали доћи по своје ствари, али ово је рат са невидљивим, подмуклим и опасним непријатељем и потребне су брзе одлуке, самоодрицање и војничка дисциплина. Сваки сат и свака минута је битна да се сачувају животи - нагласио је министар Рајчевић током обиласка Студенског центра.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић је подсјетио да су павиљон један и два Студентског центра изабрани као најбоље рјешење за смјештај, јер посједује мензу и лица која буду смјештена овдје имаће комплетан здравствени надзор и полицијско обезбјеђење. 

Директор СЦ ”Никола Тесла” Драгослав Топић је рекао да је на располагању у овој установи 700 лежаја (240 соба и 34 апартмана) за смјештај особа позитивних на корона вирус.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.