Sign In

Представник Министарства на регионалном европском симпозијуму FIRST у Малаги

Објављено:

​Представник министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво у Влади Републике Српске Александар Ђурић представио је Национални тим за одговор на рачунарске безбједносне инциденте Републике Српске – CERT на регионалном европском симпозијуму FIRST који се одржава у Малаги.

У оквиру своје презентације на симпозијуму Ђурић је представио радну верзију нацрта Стратегије о информационој безбједности Републике Српске. Том приликом је истакао значај наведене стратегије за равој е-управе у Републици Српској истичући потребу ширења знања и подизања свијести цјелокупне јавности о опасностима и пријетњама које су присутне на интернету као једног од главних стратешких циљева.

Ђурић је, између осталог, присутне упознао о плановима Министарства у овој области, гдје се као приоритет издваја доношење новог Закона о информационој безбједности Републике Српске, који ће бити потпуно усклађен са NIS директивом.

Ђурић је такође присуствовао састанку TF-CSIRT тимa за реаговање у случају инцидената у информационој безбједности (Computer Security Incident Response Teams).

На регионалном европском симпозијуму FIRST учествује више од 20 стручњака из Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Холандије, Белгије, Луксембурга, Швајцарске, Чешке, Шпаније, Литваније и Естоније.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.