Sign In

Министар Рајчевић присуствовао састанку на Шумарском факултету

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић присуствоваo је данас  састанку о теми ,,Улога и значај образовања у шумарству за развој Републике Српске", који је одржан на Шумарском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Он је том приликом нагласио да институције Српске подржавају рад Шумарског факултета, који је наслоњен на највећи ресурс Српске, а то су шуме које заузимају 50 одсто територије.

-Шумарски факултет мора бити расадник кадрова за јавна предузећа и сервис "Шумама Српске" - рекао је министар Рајчевић.

Састанку је присуствовала и предсједница Републике Српске Жељке Цвијановић, која је нагласила да је важно унаприједити сарадњу Шумарског факултета Универзитета у Бањалуци и привреде, јер би се тиме побољшало опште стање у друштву.

-Веома је важно што овај факултет посвећује пажњу запошљавању наставног кадра, а сви заједно се боримо да број студената буде већи. Чињеница је да студенти који заврше овај факултет не чекају дуго посао - рекла је Цвијановићева.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић  је рекао да Министарство, које предводи, помаже Шумарском факултету у набавци опреме и унапређењу рада.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.