Sign In

Министар Рајчевић: Побољшати статус и положај просвјетних радника

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић изјавио је да Влада и ово министарство чине све што је могуће да се побољша статус и положај просвјетних радника у Српској.

Министар Рајчевић је рекао да им је заједничка активност и да изнађу оптималне моделе за одвијање наставног процеса у будућем времену с обзиром на ситуацију са пандемијом вируса корона, реалности са којом се морају суочити и покушати пронаћи рјешења, прије свега, у интересу ученика и студената.

Након сједнице Републичког одбора Синдиката образовања, науке и културе Српске уприличене поводом 5. октобра - Свјетског дана просвјетних радника, министар Рајчевић је рекао да је просвјетни радник племенито и тешко занимање, посебно данас.

Он је похвалио сарадњу овог министарства и Синдиката образовања, науке и културе, јер није било ниједне значајније активности у вези са високим образовањем, а да нису били укључени представници синдиката.

Осврнувши се на захтјеве за повећање плата просвјетних радника, министар је навео ће се о том питању кроз преговоре доћи до одређених рјешења, те да ће се видјети да ли ће бити конкретно повећање плате или нешто друго.

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић рекао је да је положај просвјетних радника тренутно веома тежак у смислу обављања послова у условима пандемије вируса корона. Гњатић је рекао да се резулат њиховог рада може виђети код младих људи који успјешно обављају своје послове не само у Српској већ и у свијету.

Он је оцијенио да је плата просвјетним радницима мала и да се такав положај мора поправити, те подсјетио да ће кренути преговори у вези са захтјевима синдиката који се односе на уједначавање платних коефицијената и посебним исказивањем топлог оброка и регреса.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.