Sign In

Свечаност поводом обиљежавања шест година постојања Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир изјавио је да су главни актуелни изазови у свијету безбједносног карактера и да је проучавање те области на бањалучком Универзитету од великог значаја за Српску.

Министар Будимир је навео да је проучавање безбједности на Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци ултимативна ствар с обзиром на то да се свијет убрзано мијења и да су актуелни изазови управо безбједносни, те да је Српској потребно научно и стручно разматрање таквих изазова.

-Сматрамо да то Факултет безбједносних наука у Бањалуци ради добро у научно-стручном смислу због чега ћемо наставити да га подржавамо. Посебно подржавамо његову сарадњу са Факултетом безбједности у Београду - рекао је Будимир након свечане академије поводом обиљежавања шест година постојања овог бањалучког факултета.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да Факултет безбједносних наука изузетно популаран када је ријеч о средњошколцима који завршавају своје школовање.

-Он је наша једина чланица која практично у првом уписном року попуни сва мјеста. Увијек се тражи мјесто више на овом факултету - рекао је Гајанин.

Он је навео да је овај факултет, као чланица Универзитета у Бањалуци, стасао у протеклих шест година свог развоја, да има адекватне кадровске и просторне капацитете у којима се одвија настава.

Декан Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци Предраг Ћеранић рекао је да је ова најмлађа чланица бањалучког Универзитета код младих веома популарна о чему свједочи број кандидата на пријемном испиту.

-Оно што младе опредјељује за упис код нас јесте могућност запошљавања у МУП-у Српске - рекао је Ћеранић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.