Sign In

Милуновић одао почаст погинулим српским борцима у Љубовији

Објављено:

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић положио је данас у Соко Граду, у општини Љубовија, код Спомен-костурнице на Мачковом камену цвијеће у знак почасти погинулим српским борцима Првог свјетског рата.

Он је одао почаст погинулим српским борцима у оквиру обиљежавања Видовдана - заједничког дана и крсне славе организација "Ветерана Републике Српске" и "Ветерана Србије".

Милуновић је Срни рекао да је у херојској борби у Првом свјетском рату у борби против Аустро-угарске погинуло 800 српских бораца.

- Неколико пута је Мачков камен падао из једних руку у друге, да би га српски борци у Првом свјетском рату ослободили и поразили моћно Аустро-угарско царство - рекао је Милуновић.

Он је изразио задовољство јер је потписан споразум између Савеза удружења бораца Србије и "Ветерана Републике Српске", те истакао да се на тај начин укрупњава Савез, који су оформили припадници бивших елитних јединица Српске војске.

- Напокон је дошло вријеме да се укрупњавамо, а не да се дијелимо, те да ове организације послуже интересима оних које представљају - рекао је Милуновић.

Милуновић је истакао значај развијања добрих односа организација ветерана из Српске и Србије јер је ријеч о истом народу, који се вијековима борио против истих непријатеља.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.