Sign In

Заувијек чувати тековине Војске Републике Српске

Објављено:

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић је у честитки поводом Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске /ВРС/ истакао да је велика обавеза, одговорност и част заувијек чувати тековине ВРС и са дужним поштовањем се сјећати погинулих сабораца, који су дали животе за отаџбину.
"Њихов допринос за одбрану Републике Српске је немјерљив. Зато чинимо и чинићемо све да њиховим породицама, као и нашим саборцима, ратним војним инвалидима, олакшамо живот и њиховој дјеци обезбиједимо свијетлију будућност", истакао је Милуновић у честитки.

Милуновић је крсну славу честитао свим демобилисаним борцима ВРС, официрима, подофицирима и војницима Трећег пјешадијског Република Српска пука, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

Он је нагласио да Видовдан у српском народу заузима посебно мјесто и носи значајну симболику јер су се на тај дан, у богатој српској ослободилачкој историји, дешавали бројни важни догађаји.

Милуновић је истакао да симболика овог датума од прије 29 година у српском народу са ове стране Дрине траје и трајаће дуго - као крсна слава Војске Републике Српске, али и славна, хумана битка за ослобођење Коридора живота у одбрамбено-отаџбинском рату.

"Тих јулских дана 1992. године ми, часни родољуби Војске Републике Српске, дали смо до знања да ћемо отаџбину и нашу дједовину бранити свим срцем. Побиједили смо у најсложенијој и најзначајнијој операцији коју је извела ВРС и тако се чврсто повезали са матицом Србијом", навео је Милуновић.

Он је истакао да Трећи пјешадијски Република Српска пук мора наставити да баштини традицију слободарског српског народа и Војске Републике Српске.

"Ми смо ту да им помогнемо да се та свијетла традиција очува", поручио је Милуновић.

Он је припадницима ВРС пожелио да им Видовдан донесе само добро, славско расположење и да на крсну славу забораве све бриге и недаће, те да достојанствено обиљеже овај значајан дан.

"Желим вам свима добро здравље, личну и породичну срећу и успјех у приватном животу и на пословном плану. Срећна вам крсна слава!", навео је Милуновић у честитки. 

 

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.