Sign In

Честитка српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика упућена предсједнику Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске Душку Милуновићу поводом Дана бораца

Објављено:

​Писмо српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика упућено бившим припадницима Војске Републике Српске  преко предсједника Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске Душка  Милуновића.  

Министар Милуновић прочитао је данас писмо у цијелости у Вишеграду на обиљежавању Дана бораца и годишњици Првог српског устанка.  


Писмо преносимо у цијелости:

Поштовани војници,

Поводом Дана бораца Републике Српске задовољство ми је да вам упутим искрене честитке и да вам се још једном захвалимо за сав допринос који сте дали за стварање, очување и одбрану најмлађе српске државе, наше Републике Српске.

Обиљежавањем  Дана бораца желимо да подсјетимо да се српски војник од Орашца 1804. Године  па све до униформе Војске Републике Српске борио за слободу нашег народа, очување богате историје, традиције, обичаја и слободарског духа.

Слогом, храброшћу и јединством у Одбрамбено-отаџбинском рату створили смо државу. Републику Српску, за чије постојање наши најбољи синови нису жалили своје животе. Преко двадесет хиљада жртава наша су обавеза да је чувамо, да је заједно градимо и стварамо амбијент да породице, наша младост и будући  нараштаји буду срећни и задовољни.  Да заједничком  синергијом, поштујући једни друге, креирамо будућност, сигурнију и просперитетнију.

Здрави и радосни били. Од срца вам желим свако добро, личну и породичну срећу.

С поштовањем,

                                                                                          Српски члан предсједништва БиХ

                                                                                                          Милорад  Додик

 

Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова

Предсједник Одбора

Министар  Душко Милуновић
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.