Sign In

Милуновићу уручено високо признање Путина

Објављено:

Амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов уручио је данас у Бањалуци министру рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душку Милуновићу високо признање предсједника Русије Владимира Путина поводом 75 година од побједе у Великом отаџбинском рату 1941-1945. године.

Милуновић је истакао да му је указана велика част и да је захвалан Калбухову на урученом признању.

- Посебна је част што сам добио признање предсједника Русије и што је то поводом 75 година од побједе над фашизмом. Историјска је обавеза српског и руског народа да његују антифашистичку традицију, јер је фашизам био највеће цивилизацијско зло - рекао је Милуновић. Он је навео да је највећи допринос у слому фашизма дала Црвена армија.

- Велики допринос у слому фашизма је дао и српски народ на простору бивше Југославије. Срби су били највећи страдалници што је непобитна историјска чињеница - додао је Милуновић који је и члан Императорско-православног-палестинског друштва.

Калабухов је нагласио да Русија овај догађај гледа као доказ пријатељства ове земље и Републике Српске.

- Ово је потврда наших дубоких историјских веза што је веома важно у времену великих изазова. Морамо његовати нашу традицију, историју, хуманитарне везе, а уручење признања Милуновићу јесте залог за будућност и јачање наших веза у свим областима - рекао је Калабухов.

Он је оцијенио да је од немјерљивог значаја што Република Српска његује антифаштистичку традицију.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.