Sign In

Милуновић:Ускоро пренос власништва на кориснике станова

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић изјавио је данас да је у току поступак преношења власништва над становима у борачкој згради у приједорском насељу Пећани на њихове крајње кориснике, након што је Влада Српске власништво пренијела на град Приједор.

"Ријеч је о једној згради, а остало је да се заврши уређење око три борачке зграде које је по споразуму између Владе и града требало бити урађено, али се чекала изградња још једне зграде. Мислим да смо сада то превазишли и да је тај период исувише дуг да бисмо чекали на ту изградњу и прилагођавање и уређење тог земљишта. Договорили смо се да се у најскорије вријеме приступи уређењу земљишта и паркинга, који је неопходан, прије свега, ратним војним инвалидима који су тамо", рекао Милуновић новинарима у Приједору.
Он је навео да ће проблем јавне кухиње у једној од борачких зграда бити привремено ријешен отклањањем техничких недостатака који узнемиравају станаре, а да ће се потом тражити могућност нове локације тако да не омета нормалан живот грађана.
Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је потребно ријешити имовинске односе, односно право на откуп станова и да ће Градска управа настојати да ријеши и питање јавне кухиње Удружења грађана "Оптимисти", која се налази у приземљу борачке зграде.
"Проблем је испусних гасова кухиње која није била технички исправно укључена и због неугодних мириса што хитније ћемо то рјешавати, а у догледно вријеме размотрићемо и иницијативу за измјештање, али има мало слободних мјеста за те намјене којима располаже град", навео је Ђаковић.
Предсједник заједница етажних власника борачке зграде на Пећанима Бошко Бероња поздравио је данашњи договор и рекао да станари зграде не могу отварати прозоре због неугодних мириса из јавне кухиње и да се боје нежељених посљедица попут пожара, као и да веома много људи ту долази, те је упитна и безбједност. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.