Sign In

Одата почаст бившем предсједнику Српске Јелићу

Објављено:

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас у Модричи да се традиционално, поводом Дана Републике, полажу вијенци на споменик шестом предсједнику Републике Српске Милану Јелићу, те да се овим, осим исказаног поштовања према њему, потврђује значај Српске и њених институција за српски народ.

Министар Милуновић је поводом 9. јануара - Дана Републике, у име Владе Републике Српске, заједно са министром енергетике и рударства Петром Ђокићем положио вијенац на споменик бившем предсједнику Српске Милану Јелићу у Модричи.

Милуновић је рекао новинарима да је Јелић дао огроман допринос изградњи и јачању Републике Српске како кроз свој друштвени, политички и спортски рад, тако и као посланик у Народној скупштини Српске.

Министар Петар Ђокић рекао је да је Јелић оставио неизбрисив траг у постојању Српске.

"Република Српска је највећа сигурност и заштита српског народа, због чега славимо дан њеног настанка", рекао је Ђокић.

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић навео је да сјећања грађана Модриче и овог дијела Републике Српске на Милана Јелића нису изблиједила.

Јелићев син Петар захвалио је за указано поштовање његовом оцу.

Милан Јелић је након рата биран за посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Био је министар енергетике и развоја Српске од марта до 9. новембра 2006. године, када је изабран за шестог предсједника Републике Српске.

Милан Јелић је преминуо 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара у 51. години.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.