Sign In

Милуновић: Циљ посјете Русији сусрет са ветеранским организацијама

Објављено:

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић изјавио је Срни да је циљ његове посјете Руској Федерацији састанак са руским ветеранским удружењем проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата и са удружењима која гаје антифашистичку традицију.

 

Милуновић, који од данас до 6. јула борави у званичној посјети Русији, подсјетио је у изјави Срни да ће посјетити градове Нижњи Новгород и Москву и уручити одликовања "Медаља заслуга за народ" породицама 28 погинулих руских добровољаца.

 

Он је напоменуо да је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала руске добровољце који су се током одбрамбено-отаџбинског рата борили за српски народ у редовима Војске Републике Српске.

 

Милуновић је додао да ће у име Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске уручити 25 захвалница и 10 златних плакета руским добровољцима у одбрамбено-отаџбинском рату, удружењима и личностима које су допринијеле развоју сарадње српског у руског народа.

 

Из ресорног Министарства најављено је раније да ће Милуновић, поред сусрета са званичницима Нижњег Новгорода, 5. јула у Представништву Републике Српске у Москви од 18.00 часова уручити одликовања породицама погинулих руских добровољаца.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.