Sign In

Откривена спомен-плоча за 15 погинулих бораца ВРС Мокронога код Дрвара

Објављено:

​Савјетник министра рада и борачко инвалиске заштите Милан Торбица присуствовао је у Мокроногама код Дрвара откривању спомен-плоче за 15 погинулих бораца Војске Републике 

-Оваки помени показују да народ Дрвара није изгубио вјеру у боље сутра. Још већа  гаранција да ће тако бити су млади који  преузиамју све већу одговорност и труде се да сачувају своје корјене и одају почаст својим херојима-  рекао је генерал Милан Торбица.

Спомен-плоча петанесторици погинулих бораца Војске Републике Српске откривена на зиду Дома Мјесне заједнице села Мокроноге.

-Окупили смо се да одамо почаст нашим Мокроножанима, који су живот дали у последњем рату  и да се, бар на овај, симболичан начин, захвалимо на њиховој жртви. Ако у оваквим тренуцима има утјехе, ми смо се вратили и остали уз своје хероје, рекла је Ана Бајић- Карановић, представница Удружења младих Мокронога, напомињући да ни дејтонске мапе по којима је Дрвар остао у Федерацији БиХ нису обесмислиле њихову борбу.

Предсједник Борачке организације Дрвара Миладин Бајић је нагласио да је Удружење младих Мокроноге - Дрвар организатор подизања овог спомен обилежја у чему су имали велику подршку Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Предсједник Удружења младих Мокронога Милош Бајић захвалио се генералу Торбици на присуству овом догађају и  министру Милуновићу на помоћи и подршци коју су им пружили.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.