Sign In

Министар Mилуновић одликован Спомен-медаљом клуба генерала и адмирала Србије

Објављено:

Клуб генерала и адмирала Србије је, поводом 75. година од побједе над фашизмом и 15 година свог постојања, данас додијелио Спомен-медаљу министру рада и борачко-инвалидске заштите Душку Милуновићу.

„Министар Милуновић је својим људским, моралним и професионалним квалитетима доказао да је достојан саборац и да је заслужио одликовање за афирмацију антифашистичке борбе које му уручујемо" истакао је генерал Саво Сокановић.

Генерал Сокановић се у име Клуба генерала и адмирала Србије захвалио министру на досадашњој сарадњи, његовој борби за истину о дешавањима и улози бораца Војске Републике Српске у отаџбинском рату,  залагању за континуирано унапријеђење положаја и  бригу о саборцима, али и његовању традиције ослободилачких ратова српског народа.

Честитавши генералима Дан Војске Републике Српске, министар Милуновић је изразио захвалност  на урученом признању, истичући да ће му бити част носити Спомен-медаљу Клуба генерала и адмирала Србије. Он је посебно истакао значајну улогу генерала у отаџбинском рату и њиховом храбром и одлучном командовању у одбрани Отаџбине.

„Ваш допринос у организовању и часном дјеловању Војске Републике Српске не смије и неће бити заборављен", рекао је министар на пријему који је са сарадницима уприличио за генерале из Србије који присуствују обиљежавању Дана Војске Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.