Sign In

Милуновић: Једнократна новчана помоћ до сада исплаћена за 6.120 бораца

Објављено:

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић рекао је да је до сада по јавном позиву за материјалну помоћ за социјално угрожене и незапослене демобилисане борце Војске Републике Српске једнократна новчана помоћ исплаћена за 6.120 бораца, од укупно пријављених 14.270.

Милуновић је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је још обрађено 3.337 предмета у којима нису испуњени услови наведени у критеријумима у јавном позиву.

Милуновић је поново апеловао да локалне заједнице покажу озбиљност и убрзају процесе када је ријеч о рјешавању предмета и захтјева у вези са реализацијом јавног позива за једнократну новчану помоћ незапосленим демобилисаним и социјално угроженим борцима из Републике Српске.

његовим ријечима, Бањалука, Приједор и Добој до сада носе половину необрађених предмета.

Он је рекао да је Сребреница обрадила 0,7 одсто предмета, Добој и Братунац по 18 одсто, Лакташи 20 одсто, Лопаре 23 одсто, Бањалука 25 одсто предмета, Козарска Дубица 36 одсто, Приједор 42 одсто, Прњавор 43 одсто, Теслић 51 одсто, Источна Илиџа 55 одсто обрађених предмета.

Милуновић је навео да су општине Шипово, Шамац, Котор Варош и Градишка обрадиле више од 60 одсто предмета, док су више од 90 одсто предмета обрадиле општине Билећа, Брод, Власеница, Зворник, Костајница, Нови Град, Петровац, Рогатица, Соколац, Србац, Трново, Угљевик, Фоча и Чајниче.

Он је рекао да су овај посао у потпуности завршиле општине Берковићи, Вишеград, Вукосавље, Гацко, Ново Горажде, Дервента, Доњи Жабар, Источни Стари Град, Источни Дрвар, Језеро, Калиновик, Кнежево, Крупа на Уни, Купрес, Љубиње, Милићи, Модрича, Мркоњић Град, Невесиње, Осмаци, Пале, Пелагићево, Петрово, Рибник, Рудо, Хан Пијесак, Челинац и Шековићи.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске расписало је 2. априла јавни позив за материјалну помоћ за социјално угрожене незапослене борце Војске Републике Српске у износу од 100 КМ.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.