Sign In

За само један дан усташе звјерски убиле више од 2.300 Срба

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас да су усташе 7. фебруара 1942. године од 4.00 часа ујутро до 14.30 часова поподне, без иједног испаљеног метка, звјерски побиле више од 2.300 Срба у бањалучким селима Дракулић, Мотике, Шарговац и руднику Раковац, међу којима је било 551 дијете.

Он је рекао новинарима у Дракулићу, гдје је данас служен помен за најмање 2.300 српских цивила, да је крвави усташки пир почео у руднику Раковац, гдје су усташе одвојиле 52 српска рудара од оних католичке вјероисповијести, а потом их звјерски усмртиле.
 
Милуновић је истакао да је ово обиљежавање уврштено у догађаје од републичког значаја да би се одао помен српским жртвама и да се не би заборавило ко је тај злочин починио.
 

Код Спомен-костурнице у бањалучком насељу Дракулић данас је служен помен за најмање 2.300 невиних српских цивила, а вијенац на Спомен-костурницу положили су српски члан Предсједништа БиХ Милорад Додик и министар рада и борачко-инвалидске зажтите Душко Милуновић.
 Цвијеће су положиле и делегације Народне скупштине, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, представници Удружења "7. Фебруар 1942", невладиних организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата и НОР-а.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.