Sign In

Он лајн музеј историје српског народа Српске

Објављено:

Члановима Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске уприличена је данас презентација веб странице, односно апликације, за коју су се раније усагласили да је неопходно да се ради, јер је то у данашње вријеме информационих технологија најбољи начин комуникације са широм јавношћу.

Предсједник Одбора, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић говорио је о важности овог амбициозног подухвата, презентације славне историје српског народа са ових простора, нагласивши намјеру да садржај портала утиче на националну свијест али и свијест културе сјећања.

 

"Тренутно уносимо податке. Циљ је да се унесу сви аудио и видео подаци који су доступни, писани трагови, фотографије из свих ослободилачких ратова српског народа", навео је Милуновић и додао да ће апликација садржавати и информације о споменицима и спомен-обиљежјима, те о српским стратиштима у Републици Српској, БиХ и Хрватској.

Милуновић је нагласио да је ово веома значајан пројекат јер, како је истакао, "медији не дају довољно простора овим догађајима, али ми имамо одговорност и обавезу да на најлакши и најприступачнији начин приближимо јавности нашу славну историју  ".

"Исто тако –додао је- млади путем образовног система нису у могућности да усвоје толико података из наше богате, бурне и тешке историје. Овај пројекат отвара могућност да садржаји буду доступни свима, да то буде `онлајн музеј` наше историје", рекао је Милуновић.


"Очекујем да ћемо до краја године имати довољно провјерених и верификованих информација да се веб апликација јавно представи", закључио је министар.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.