Sign In

Подршка генералу Миломиру Савчићу

Објављено:

​Министарство рада и борачко-инвалидске заштите најоштрије осуђује непримјерену одлуку Суда БиХ којом се генералу Миломиру Савчићу забрањује обављање функције предсједника Борачке организације Републике Српске и контактирање са медијима.

Ову одлуку сматрамо још једним у низу срамотних поступака и несумњиви доказ да правосудни органи  БиХ  немају исти однос према догађајима и учесницима догађаја из грађанског рата деведесетих година на овим просторима.

 Подизањем оптужнице против  најчаснијих  команданата Војске Републике Српске наставља се са покушајем рушења части и угледа српске војске и војника,  сатанизовања српског  народа и најгрубљег фалсификовања  историје.

Чињеница је да се пред Судом БиХ за злочине муслиманских снага не тражи одговорност, ни лична ни командна и да је командна одговорност резервисана само за Србе.

Истина је да је само неколицина официра тзв. Армије БиХ оптужена по командној одговорности, а свјесни смо какве су све монструозне злочине почнили у Сарајеву, у Подрињу, у западној Крајини и осталим дијеловима БиХ који су били под њиховом контролом.

 Ипак, ова и сличне одлуке Суда БиХ, попут оне против генерала Новака Ђукића, коме је пресуђено упркос што су међународни експерти утврдили да се случај није десио онако како то тврди Тужилаштво БиХ, неће нас обесхрабрити да наставимо инсистирати на правди и истини.

 Стога снажно подржавамо одлуку и намјеру генерала Миломира Савчића да пред правосудним органима БиХ одбрани истину и докаже своју невиност  и  часну улогу елитне јединице под његовом командом и Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.

 Изражавамо наду да ће правосудни органи БиХ постати свјесни своје улоге у креирању будућности БиХ, јер ће њихове одлуке и пресуде имати одлучујућу утицај на помирење, мир и перспективу БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.