Sign In

Двоструки аршини и даље на снази

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић оцијенио је да су мјере забране против генерала Миломира Савчића, које је донио Суд БиХ, доказ примјене двоструких аршина у БиХ и покушај да се сви српски официри који су имали командне дужности оптуже за ратне злочине.
Милуновић је оцијенио и да то само говори о Тужилаштву БиХ и њиховом односу према припадницима једног народа у БиХ, као и да је командна одговорност резервисана само за Србе.

"Веома је мало њихових официра који су оптужени по командној одговорности, а свјесни смо тога какве су злочине почнили и у Сарајеву, у Подрињу и у западној Крајини", рекао је Милуновић новинарима у Бањалуци.

Он сматра да БиХ сигурно неће моћи да иде напријед све док не буде био "један аршин" за све који су на овим просторима починили ратне злочине.

Суд БиХ забранио је генералу Миломиру Савчићу, предсједнику Борачке организације Републике Српске /БОРС/, напуштање БиХ и наложио одузимање путних исправа, рекао је јуче Срни његов адвокат Миодраг Стојановић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.